Neem contact op

Laat je smaakpapillen verwennen met deze overheerlijke couscous salade, bereid met de Miele stoomoven. Deze culinaire creatie combineert de rijke smaken van geroosterde couscous, kruidige garnalen, smeuïge feta, en knapperige groenten tot een feest voor de zintuigen. Niet alleen dat; ondertussen leer je óók nog meer over hoe je iedere functie van je Miele stoomoven maximaal benut!

Ben je vegetarisch? Dan is dit recept ook heerlijk zonder de garnalen!

Vegetarische variant

Ingrediënten

Couscous Salade:
2 el olijfolie
125 gram maftouhi couscous
2/4  tl chili vlokken
1 tl venkelzaad
1½ teen knoflook
Schil van 1 sinaasappel
200 gram tomatenblokjes
250 ml groentebouillon
100 ml water
1 tl gekneusd en geroosterd venkelzaad

Feta:
100 gram feta
1 tl olijfolie
¼ tl chili vlokken
1 tl gekneusd en geroosterd venkelzaad
Bospeen en asperge:
2 stuks bospeen
8 stuks asperge tips

Garnalen:
8 stuks Blacktiger garnalen
50 ml zonnebloemolie
1 tl masala

Honingtomaatjes:
6 stuks honing tomaatjes

Pompoen:
½ pompoen
1 tl baharat kruiden
Zonnebloemolie

Bereidingswijze | Honingtomaatjes:

  1. Snijd de honing tomaatjes doormidden, leg ze in een ovenschaal en zet ze in de oven. Combi koken: Hetelucht plus 85°C gedurende 3 uur, vochtigheid 0%.
  2. Bewaar de honingtomaatjes tot verder gebruik op de werkbank.

Bereidingswijze | Couscous Salade:

  1. Verhit 2 el olijfolie in een pan en voeg de couscous toe. Bak al roerend de couscous goudbruin. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  2. Schep de couscous uit de pan en bewaar deze voor later gebruik.
  3. Zet de pan terug op de kookplaat met de olijfolie en voeg de chilivlokken, venkelzaad, knoflook en sinaasappelschil toe. Bak alles rustig aan tot de knoflook licht begint te kleuren.
  4. Blus af met de tomatenblokjes, groentebouillon en water. Breng aan de kook.
  5. Roer de couscous erdoor en zet de pan in de Miele stoomoven. Stomen op 100°C gedurende 12 minuten.
  6. Bewaar de couscous tot verder gebruik op de werkbank.

Bereidingswijze | Feta:

  1. Breek de feta in kleine blokjes.
  2. Meng er de olijfolie, chilivlokken en venkelzaad doorheen. Bewaar de feta in de koeling tot verder gebruik.

Bereidingswijze | Bospeen en asperge:

  1. Schil de bospeen, snijd deze in de lengte in tweeën, en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
  2. Stomen op 100°C gedurende 2 minuten.
  3. Leg de aspergetips in een stoomovenpan met gaatjes en zet ze bij de bospeen. Stomen op 100°C gedurende 2 minuten. Bewaar de groenten tot verder gebruik.

Bereidingswijze | Garnalen:

  1. Maak de garnalen schoon en doe ze in een vacuümzak.
  2. Meng de zonnebloemolie en masala en giet het mengsel bij de garnalen.
  3. Vacumeer de garnalen op stand 3.
  4. Leg de garnalen op een stoomovenpan met gaatjes en zet deze in de Miele stoomoven. Stomen op 80 graden gedurende 7 minuten.
  5. Bewaar de garnalen tot verder gebruik op de werkbank.

Bereidingswijze | Pompoencrème:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C met de circulatie grillfunctie.
  2. Snijd de pompoen in stukken, besprenkel ze met zonnebloemolie en strooi er de baharatkruiden overheen.
  3. Leg de pompoen op een bakplaat en zet deze in de oven. Circulatie grill op 200 graden gedurende 20 minuten.
  4. Schep de pompoen in een blender en pureer tot een gladde crème. Schep de crème in een spuitzak.
  5. Bewaar de pompoencrème tot verder gebruik in de koeling.

Serveren:

  1. Laat de garnalen uitlekken op een bolzeef.
  2. Schep de couscous in de linkerkant van het bord in een halve maan.
  3. Spuit dopjes pompoencrème op en rond de couscous.
  4. Steek de bospeen en aspergetips in de couscous en verdeel de garnalen ertussen.
  5. Leg de honingtomaatjes op het bord en strooi als laatste de feta eroverheen.
  6. Geniet van deze luxe couscous salade bereid met de Miele stoomoven!

Terug naar de blog