Neem contact op

Duurzame materialen keuken

Wat zijn duurzame materialen voor uw keuken? Bij de keuze van duurzame materialen zijn er verschillende milieuparameters van belang: Om te beginnen is de grondstof belangrijk: producten op basis van hernieuwbare grondstoffen zoals hout, wol of afvalstoffen (pellets, papier, etc.) scoren op dit vlak beter dan kunststoffen uit de petrochemische industrie. Wij werken alleen met grondstoffen met een duurzaam keurmerk.

Tegelijk speelt ook het productieproces van een materiaal een niet te onderschatten rol. Zo kan het gebeuren dat er heel wat energieverslindende processen nodig zijn om het bruikbaar te maken. Of er kunnen milieuverontreinigende producten aan toegevoegd zijn, om het materiaal te ‘verduurzamen’.

Naast het productieproces, vraagt ook het transport energie. Zo kan het gebeuren dat een materiaal op basis van hernieuwbare grondstoffen toch minder milieuvriendelijk is dan een ander materiaal, doordat het per vliegtuig van de andere kant van de wereld komt gevlogen. Verder speelt ook mogelijke milieuschade bij de toepassing ervan een rol, zoals bijvoorbeeld het vrijkomen van vluchtige organische stoffen bij solventgedragen producten. Bij De Mulder Keukens op Maat werken we enkel met leveranciers die die hun ‘milieuverklaringen’ of ‘Environmental Product Declarations’ (EPD’s) goed op orde hebben. Deze milieuverklaringen of EPD’s vind je terug op verpakkingen, in brochures e.d. van fabrikanten en leveranciers.

Kortom, we zijn bij De Mulder Keukens op Maat ons zeer bewust van duurzaam werken. Maak een vrijblijvende afspraak en wij vertellen u graag meer over onze duurzame materialen voor uw nieuwe keuken.

Marmeren keukenblad
Bellen in nieuwe keuken

Vraag een adviesgesprek aan

Samen met jou en ons enthousiaste team creëren we jouw high-end keuken op maat

Neem contact op

De verbindende plek in huis

Duurzaam hout en beton

Stoere, robuuste houten keukenkastjes en een betonnen werkblad zijn helemaal van nu.

Hout uit duurzaam beheerde bossen is te herkennen aan de logo’s van FSC en PEFC. Bij de Mulder Keukens op Maat werken we enkel en alleen met hout met een van deze keurmerken. Ook werken we met o.a. betonnen aanrechtbladen die op een duurzame manier zijn geproduceerd. Bezoek eens een van onze showrooms en wij laten u graag deze duurzame materialen voor uw keuken zien. Ondertussen kunt u ook alvast naar diverse duurzame keukens van klanten kijken op onze website of op Pinterest.

landelijke keuken
kookplaat en oven

Duurzame apparaten

Alle apparaten hebben tegenwoordig een energie label. De labels lopen van A+++ tot en met G, waarbij A+++ het meest duurzaam is. Hoe duurzamer het apparaat, hoe minder energie het verbruikt. Let hier dus op bij de aanschaf van je afwasmachine, koelkast en combi-oven. En kook je elektrisch? Ga dan voor groene stroom. Deze stroom wordt opgewerkt uit duurzame energiebronnen. Heb je een gasfornuis? Kies dan groen gas. Groen gas heeft dezelfde kwaliteit als aardgas maar dan verantwoorder.
Ook op het gebied van waterbesparing wordt van alles ontwikkeld. Zoals waterbesparende kranen en volumestroombegrenzers.

Maak een vrijblijvende afspraak en wij vertellen u graag meer over onze duurzame apparaten en de energiezuinige mogelijkheden in uw nieuwe keuken.