Neem contact op

Exclusieve keukens met kookeiland

Bij de Mulder Keukens op Maat ontwerpen wij exclusieve keukens met kookeiland, die naadloos aansluiten bij jouw levensstijl. We creëren oplossingen voor het echte leven, door praktijk en schoonheid te combineren.

Topkwaliteit, mooi design en bijzondere materialen vormen de basis voor onze ontwerpen, maar de echte inspiratiebron, dat ben jij! Want design is mooi, maar je nieuwe keuken krijgt pas echt betekenis als hij volledig past in jouw leven.

Voor de ware keukenliefhebber is een complete keuken met kookeiland een langgekoesterde droom of luxe die uitkomt. Een kookeiland is meer dan alleen een handige plek om te koken. Het is ook een gezellige plek waar je in de ochtend geniet van een heerlijk ontbijt en in de avond met vrienden uitgebreid dineert of samen borrelt. De mogelijkheden en stijlen voor het realiseren van jouw luxe keuken met kookeiland zijn eindeloos.

Wil je graag weten of een kookeiland in jouw keukenruimte past en wat de mogelijkheden zijn? Bij De Mulder Keukens op Maat denken graag met je mee: jouw wens onze uitdaging!

Marmeren keukenblad
Bellen in nieuwe keuken

Vraag een adviesgesprek aan

Samen met jou en ons enthousiaste team creëren we jouw high-end keuken op maat

Neem contact op

De verbindende plek in huis

Mogelijkheden van een kookeiland

Wil jij graag een complete keuken met kookeiland? Voor je de knoop doorhakt, dien je rekening te houden met enkele belangrijke punten. Een keuken met los keukeneiland komt het beste tot zijn recht in een ruime omgeving. Zo houd je voldoende bewegingsvrijheid over voor het lopen rondom het kookeiland en tijdens het koken. Te veel ruimte is ook niet handig. De ideale bewegingsruimte rondom het kookeiland is 1 tot 1,30 meter. De breedte van een kookeiland waar je alleen op kookt of spoelt, moet minimaal 2 meter zijn. Voor een kookeiland met zowel koken als spoelen naast elkaar is minimaal 2,50 meter – maar liever 3 meter – ideaal.

Een kookeiland heeft doorgaans een minimale diepte van 90 cm, maar wanneer de ruimte het toelaat, kan je het kookeiland uitbreiden tot wel 1,40 meter diep. Ben je benieuwd welke afmetingen van het kookeiland het meest geschikt zijn in jouw keuken? Wij kijken graag samen met jou naar de beste en mooiste mogelijkheden voor jouw droomkeuken.

kookeiland

Jouw keuken compleet met een schiereiland

Mocht je niet over voldoende ruimte beschikken voor een los kookeiland, dan is een keuken met schiereiland een ideale oplossing. Een schiereiland zit aan de korte zijde vast aan de muur. Hierdoor houd je aan drie zijden van het eiland voldoende loop- en bewegingsruimte over. Ook met een schiereiland kun je met barkrukken een gezellige plek creëren om samen met familie of vrienden te eten, te drinken en te kletsen. Bovendien kun je de keukenapparatuur eenvoudig aansluiten aan leidingen en stopcontacten in de muur. Inspiratie op doen voor jouw complete keuken met schiereiland?

moderne keuken zwart

De indeling en apparatuur van je kookeiland

Bij het ontwerpen van jouw complete keuken met kookeiland is het van belang om goed na te denken over wat je met het kookeiland wilt doen. Wil je bijvoorbeeld alleen koken of spoelen op het kookeiland? Of allebei? Er zijn prachtige oplossingen voor kookplaten met veldafzuiging. Hier zit de afzuiging in de kookplaat zelf en werkt met een recirculatiesysteem. Daarnaast zorgt een veldafzuiging voor een strak design zónder afzuigkap boven de kookplaat (wat je dus ook meteen minder afhankelijk maakt van de plek waar je de kookplaat plaatst).

Kies je voor meerdere functies van het keukeneiland? Let dan goed op de indeling. Houd er rekening mee dat er naast de kookplaat en de spoelbak voldoende werkruimte overblijft om jouw maaltijden te bereiden. Daarnaast kun je de overweging maken een zitgedeelte aan je kookeiland toe te voegen, waar je gezellig met familie of vrienden kunt samenkomen. Let wel op dat je met een zitgedeelte in je kookeiland kastruimte inlevert.

Een goed geplaatst stopcontact in het kookeiland is vaak essentieel. Zeker voor het gebruik van keukenapparatuur, zoals bijvoorbeeld een keukenmachine of staafmixer. Maar denk ook aan het opladen van je telefoon, tablet of laptop. Een kookeiland biedt veel mogelijkheden, bedenk daarom van tevoren goed wat je praktisch vindt, zodat een kookeiland jouw keuken écht compleet maakt.