Neem contact op

Los keukeneiland

De Mulder Keukens op Maat ontwerpt exclusieve keukens, die naadloos aansluiten bij jouw levensstijl. Wij creëren oplossingen voor het echte leven, door praktijk en schoonheid te combineren. Topkwaliteit, mooi design en bijzondere materialen vormen de basis voor onze ontwerpen – maar de echte inspiratiebron ben jij. Design is mooi, maar een nieuwe keuken krijgt pas écht betekenis als hij past in jouw leven. 

Een los keukeneiland is de ultieme droom van keukenliefhebbers, hobbykoks en Bourgondiërs. Naast het gemak van koken biedt een keukeneiland een gezellige plek om heerlijk te ontbijten, huiswerk te maken of bij te kletsen met vrienden of familie. De mogelijkheden zijn eindeloos en de stijlen divers: met een los keukeneiland kun je alle kanten op. Bij De Mulder Keukens op Maat denken wij graag met je mee en kijken we naar de mogelijkheden van een los keukeneiland dat perfect bij jouw keukenruimte, persoonlijke wensen en leven past.

Marmeren keukenblad
Bellen in nieuwe keuken

Vraag een adviesgesprek aan

Samen met jou en ons enthousiaste team creëren we jouw high-end keuken op maat

Neem contact op

De verbindende plek in huis

De ideale afmeting voor een los keukeneiland

Wil je graag een los keukeneiland in je keuken? Houd dan rekening met een aantal belangrijke punten. Een los keukeneiland komt het beste tot zijn recht in een grote ruimte. Ons advies luidt om minimaal één meter rondom het eiland over te houden voor voldoende bewegingsvrijheid. De ideale bewegingsruimte tussen het keukeneiland en het aanrecht of de kastenwand is 1 tot 1,30 meter. Voor een los keukeneiland met alleen koken of spoelen, adviseren wij een breedte van minimaal 1,80 meter. Bij een los keukeneiland met koken en spoelen naast elkaar, adviseren wij minimaal 2,50 meter. De diepte van een keukeneiland is doorgaans 90-95 centimeter, maar in ruimere opstellingen kan dit zelfs tot 1,40 meter diep zijn. Een los keukeneiland komt het beste tot zijn recht in een ruimte van minimaal 4 bij 4 meter.

Ben je benieuwd welke afmetingen van een los keukeneiland het meest geschikt zijn in jouw keuken? Wij kijken graag samen met jou naar de beste en mooiste mogelijkheden voor jouw droomkeuken.

houten keuken
moderne keuken

Los keukeneiland: mooi en praktisch

Kies je voor een keukeneiland met meerdere functies? Let dan goed op de indeling van het keukeneiland. Bij het bepalen van de indeling en het kiezen van de apparatuur, raden wij je aan om te denken in een driehoek van koken, spoelen en keukenapparatuur (denk aan vaatwasser-oven-koelkast). Zorg dat je voldoende werkruimte overhoudt om jouw maaltijden op te bereiden.

Daarnaast kun je met de keukenapparatuur op een los keukeneiland vele kanten op. Zo vind je tegenwoordig innovatieve en ruimtebesparende kookplaten met veldafzuiging (bijvoorbeeld de kookplaten van Bora en Miele). Wanneer je voor een kookplaat met veldafzuiging kiest, ben je veel minder afhankelijk van de plek waar je jouw kookplaat plaatst.

Wil je een los keukeneiland voorzien van een zitgedeelte met barkrukken waar je gezellig met vrienden en familie kunt samenkomen? Dat kan, maar houd er dan wel rekening mee dat je hier minimaal 40 cm ruimte in je keukeneiland voor vrij dient te maken. Met een zitgedeelte lever je dus wel kastruimte in. Maar met ladeblokken in zowel je los keukeneiland als je keuken zelf, zorg je weer voor meer efficiënte opbergruimte.

Ten slot mogen stopcontacten in een los keukeneiland voor het gebruik van je keukenmachine of (staaf)mixer natuurlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende mogelijkheden om stopcontacten in het werkblad te integreren, zoals aan de zijkant van het eiland of onder het werkblad bij het zitgedeelte. Wel zo handig voor het opladen van jouw telefoon, tablet of laptop. 
Kortom, met een los keukeneiland kan je alle kanten op. Benieuwd naar de mogelijkheden van een los keukeneiland in jouw keukenruimte? Wij denken graag met je mee!