Neem contact op

Ferdie kwam al sinds zijn veertiende bij Harold Lenssen, waar hij destijds als stagiair meubelmaker in de fabriek begon. Hij heeft daar alle facetten van het realiseren van ambachtelijk meubelwerk doorlopen. Met een tussenstop bij een ander maatwerk keukenbedrijf is hij langzaam doorgerold richting de verkoop. 

Een eigen keuken showroom

Je kunt wel zeggen dat Ferdie kind aan huis was bij Harold Lenssen. En toen zat Harold ineens bij ons aan de keukentafel en begon te vertellen. Na ruim 25 jaar vond Harold dat de verkoop van keukens welletjes was geweest en wilde niet daarmee verder. Hij gaf aan dat hij niet direct een opvolger had en daarom de showroom wilde sluiten. Hij wilde ons dit persoonlijk meedelen, maar direct ook vragen of Ferdie interesse had in het overnemen van de showroom.

Een grote verrassing 

Het werd even stil. Ferdie en ik keken elkaar aan. We zeiden niet veel, maar onze gedachten waren eindeloos. Willen we dit? Kunnen we dit? Hoe gaan we dit dan aanpakken? Hoe gaan we dit doen met ons gezin? Kunnen we dit combineren met het werk in Malden of is dit juist een verrijking? Zijn we klaar voor personeel? 

We zijn een overname dan ook serieus gaan bekijken en hebben veel gesprekken gevoerd: met elkaar, met onze ouders, met Harold en ook met de boekhouder. 

Dat veranderde de zaak

Ik was in die tijd zwanger van ons tweede kindje en een dergelijke overname zou veel werk met zich meebrengen. De timing was niet top, maar die trein kwam nú voorbij en anders misschien wel nooit meer. Dus we besloten om samen op die trein te springen: 24 december 2017 gaven we Harold de hand en de overname was een feit. Een beetje beduusd hebben we dit tijdens de kerstdagen gevierd. Er kwam enorm veel op ons af; zowel zakelijk als privé, maar samen staan we sterk!

De Mulder Keukens op Maat Wanssum

1 januari 2018 startten we zowel in Malden als in Wanssum onder onze eigen naam: De Mulder Keukens op Maat. Lianne en Sabrina zaten op dat moment in Wanssum en Ferdie zou in Malden blijven. De verkoop zou ‘gewoon’ door kunnen gaan, zoals het altijd al ging en de rest volgde dan vanzelf wel. Een heerlijke onbevangen en naïeve gedachte achteraf, want Lianne, Sabrina maar vooral Ferdie kregen met z’n drieën het werk van de verkoop tot oplevering van een keuken nooit samen klaar. Ik deed op dat moment de administratie in de avonduren, omdat ik drie dagen per week een eigen baan had, hoogzwanger was én een kindje thuis had. Nog meer bijspringen kon dus gewoonweg niet.  

Een pittige periode, dus er moest wat gebeuren en snel. Daarom heb ik met heel veel pijn en moeite mijn baan in het onderwijs opgezegd. Dit vond ik bijzonder lastig, want daar ligt mijn passie. Maar na alles goed op een rijtje te hebben gezet, was dit voor nu de beste keuze!

Groeiend team

Met spoed gingen we op zoek naar een werkvoorbereider/projectmanager die achter de schermen samen met Ferdie veel werk kon verzetten. En daar kwamen we per toeval ineens Bram tegen in de showroom. Omdat Ferdie toch veel in Wanssum bleek te zijn en de showroom in Malden daardoor zwaar onderbezet was, hebben we een oude bekende benaderd. Stephan kende het product en het werk en zou direct alleen in Malden kunnen starten. Heel prettig omdat er op dat moment geen ruimte was om iemand volledig in te werken.

De Mulder Keukens op Maat op de kaart

Samen met Sociaal Kapitaal brachten we onze persoonlijke ‘Why’ in kaart en bepaalden we onze visie. Vanuit dit vertrekpunt is de rode draad van het bedrijf uitgezet. Zo kwam er steeds meer orde en structuur in het bedrijf. Toch bleek dat we met dit huidige team nog altijd niet het vele werk na de verkoop verzet kregen. Toen heeft Ferdie gebeld met Guus en gevraagd of hij eens koffie wilde komen drinken.

We sloten 2018 af met het idee om een eigen monteur aan te nemen. En begin 2019 was Rudy daar. Kortom, er was in 2018 enorm veel gebeurd; zowel zakelijk al privé. Wat een veranderingen, geluk, keuzes, stress, plezier en passie! Qua werk mis ik het onderwijs nog altijd wel, maar ik heb er een nieuwe passie bij. Wat heb ik al veel van geleerd en wat gaan wij nog veel leren. Nu al zin in! 

Geschreven door: Annemarie de Mulder

Terug naar de blog