Neem contact op

Stoomoven recept: Smeuïge Chocolade Moelleux

Stoomoven recept: Smeuïge Chocolade Moelleux

De chocolade moelleux is een overheerlijk dessert; platgezegd is het een cakeje met een smeuïge, zachte binnenkant. Naast dat het een luxe uitstraling heeft, is het ook nog eens heel eenvoudig te bereiden in je stoomoven. De gasten van ons private dinner hebben mogen genieten van deze heerlijke treat, bereid door professionele Miele chefs. Dit feestelijke toetje is een echte aanrader. Daarom delen wij graag het recept met jullie. Smakelijk!

Ingrediënten

125 gram chocolade (Valhorna Guanja 70%)
125 gram gezouten roomboter|2 eieren
50 gram eierdooier
50 gram suiker
60 gram bloem

Bereidingswijze chocolade moelleux

  1. Smelt de chocolade en roomboter au bain-marie.
  2. Klop de eieren met de eidooiers en suiker in de Kitchen Aid stif.
  3. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen en voeg het daarna toe aan het eimengsel. Spatel de gezeefde bloem erdoor heen.
  4. Bekleed vier metalen ringen (4 cm) met vetvrij papier en zet ze op een kleine roestvrijstalen bakplaat.
  5. Doe het chocolademengsel in een spuitzak en spuit de chocolade in de metalen ringen (óf in een koffiekopje!).
  6. Plaats de ringen of de kopjes in de koelkast tot verder gebruik.
  7. Verwarm de oven voor. Hetelucht Plus op 180 °C
  8. Zet de ringen op de bakplaat en zet in het midden van de voorverwarmde oven voor ca. 12 minuten
  9. Neem de chocoladetaartjes uit de oven en laat ze een minuut rusten. Verwijder de metalen ring en bestrooi de taartjes met poedersuiker.
  10. Zet het warme taartje op het bord.
  11. Garneer af met wat blaadies atsina crème.

Et voilà! Laat je ons weten wat je ervan vond?

Bekijk alles