Neem contact op

Je herkent het vast wel: je hebt een drukke (werk)dag gehad, de kinderen van het kinderdagverblijf gehaald en dan moet er ook nog gekookt worden. Je wilt toch graag een gezonde hap klaarmaken, maar wel een beetje snel want iedereen heeft honger.

‘Lang leve de stoomoven’, roep ik dan! Voordat ik ging werken, heb ik mijn vers gemaakte macaroni in de stoomoven geschoven en ingesteld, zodat als we vanavond thuiskomen we direct aan kunnen schuiven. Het is niet dat de stoomoven nu ineens alles voor je kookt, want voor de meeste magie moet je nog altijd zelf zorgen, maar de stoomoven kan wel een hele fijne keukenhulp zijn. En het is ook nog eens gezond. Je eten wordt gekookt of opgewarmd met stoom en niet met snelle, gekke stralingen, waardoor het eten uit elkaar kan spatten.

Het perfecte resultaat

Nee, er is zelfs paniek als de stoomoven het niet meer zou doen. Het is echt mijn maatje in de keuken. Op zondagochtend koken wij ons eitje met de stoomoven. Toen de jongens klein waren, warmde ik de melk erin op: 37 graden, precies op lichaamstemperatuur. Ik maakte alle groente en ook fruithapjes vers met de stoomoven. Groenten koken we nog steeds met de stoomoven en zelfs de kinderen vinden groente lekker en goed van smaak. Niet geheel onbelangrijk.

Je stelt precies in wat je kookt en hoe je het gekookt wil hebben en hij begint te draaien. Let wel, het stomen kost tijd. Je kunt er niet heel snel iets mee opwarmen. Maar als de oven eenmaal draait, dan heb je er ook geen omkijken meer naar en het apparaat geeft aan wanneer je iets kunt toevoegen en/of afgerond is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iets overkookt of doorkookt. Je hoort het wel, ik vind het een fijn apparaat en kan het iedereen aanraden!

Stoomoven voor beginners

Het is wel belangrijk dat wanneer je een stoomoven aanschaft je je er goed in verdiept.
Zoals ik al eerder schreef, is het een keukenhulp en geen chef-kok. Je moet nog wel de groentes zelf schillen en snijden en je gerecht voorbereiden. Zodra je de stoomoven op de juiste wijze hebt ingesteld, wordt je gerecht lekker gestoomd. Zo kun je ook de volgende dag genieten van je vers bereide maaltijd en hoef je deze alleen nog maar op te warmen.

We horen helaas toch nog regelmatig dat mensen onvoldoende uit dit apparaat halen, omdat het toch nog te lastig is in gebruik. Dus mocht je vragen hebben of behoefte aan meer uitleg? Neem vooral contact met ons op. We helpen je graag en hopelijk word je dan net zo enthousiast als ik.

– Annemarie de Mulder

Terug naar de blog