Neem contact op

Als het weer tijd is voor een nieuwe showroomkeuken, gaan we samen met onze verkoopadviseurs brainstormen over wat we nog graag willen laten zien in onze showroom. Wanneer je een nieuwe showroomkeuken neerzet, kijk je namelijk niet alleen naar wat mooi is, maar ook naar wat functioneel is. We willen onze klanten de verschillende mogelijkheden in de keuken laten zien en ervaren. Denk hierbij aan verschillende (combinaties van) keukenopstellingen, materialen en apparatuur. Zodat je jouw droomkeuken ook écht kunt zien, voelen en beleven.

Sommige mensen hebben vooraf al een heel duidelijk plaatje in hun hoofd en anderen moeten het eerst even zien en aanraken, voordat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. Daarom is het ontwerpen van een showroomkeuken niet zomaar een ontwerp, daar zit echt een hele gedachte achter.

Inspiratie op Pinterest

Met de ideeën in ons hoofd zijn we op Pinterest een moodboard gaan maken. We hebben inspiratieplaatjes gezocht van o.a. de nieuwste keukentrends en stijlen die we nog onvoldoende in het overige deel van onze showroom hebben. Al snel werd duidelijk wat we willen laten zien, namelijk: de nieuwste Miele keukenapparatuur (Generatie 7000), stalen deuren, leer en een granietmarmer (kwarts) aanrechtblad.

Ideale ruimte

Samen zijn we gaan kijken naar de juiste keukenopstelling. De kooi waar deze nieuwe showroomkeuken in komt is 35m2 en er ligt een mooie visgraat houten vloer in. Er was al een aansluiting voor een keukeneiland. Ideaal dus voor het plaatsen van een mooi groot kook- en spoeleiland met daarbij een prachtig zwart granietmarmer aanrechtblad. Dit aanrechtblad heeft de natuurlijke looks van echt marmer, maar de functionaliteit van graniet. Dat is veel onderhoudsvriendelijker dan echt marmer.

Keukeneiland

Een eiland neemt steeds verder toe in populariteit. Vandaar dat we al verschillende keukeneilanden in onze showroom hebben opgenomen. Maar er zijn zoveel mogelijkheden met een keukeneiland, dat we nu weer een nieuwe vorm hiervan kunnen laten zien. En boven dit keukeneiland komt een lederen afzuigkap. Tegenwoordig zie je veel kookplaten met afzuiging, deze afzuigkap is niet alleen functioneel, het is zeker ook een prachtig accessoire in de keuken.

Achter het eiland plaatsten we een enorme kastenwand met o.a. stalen deuren. De combinatie van materialen is prachtig, maar ook de opstelling en het totaalplaatje komen helemaal bij elkaar. Het is echt een beleving op zich en daar zijn we trots op.


Geschreven door: Annemarie de Mulder

Terug naar de blog