Neem contact op

Een keuken is (vanzelfsprekend) erg bepalend voor je interieur, maar ook een enorme kans om jouw woonplezier naar een hoger niveau te tillen. Je wilt dus goed ingelezen en voorbereid zijn voordat je grote knopen moet gaan doorhakken. Met de juiste planning en slimme keuzes creëer je een keuken die perfect aansluit bij jouw levensstijl. Om je op weg te helpen, zetten we in dit blogartikel de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

Budget

Voordat je je laat meeslepen door prachtige keukenshowrooms, is het essentieel om een realistisch budget vast te stellen. Bepaal hoeveel je maximaal kunt uitgeven aan de keukenrenovatie, inclusief apparatuur, installatie en eventuele aanpassingen aan de ruimte. 

Maak een realistisch budgetplan dat rekening houdt met de kosten van de keukenrenovatie, inclusief apparatuur, installatie en eventuele aanpassingen aan de ruimte. Zo houd je grip op je project.

Stijl en indeling

De stijl van je keuken draagt in grote mate bij aan het creëren van de gewenste sfeer in jouw woning. Ga je voor modern en strak, landelijk en warm, of liever klassiek en tijdloos

Laat je inspireren door woonbladen, Pinterest en online platforms, maar houd ook rekening met de rest van jouw interieur. Als je specifieke wensen hebt en nog niet precies weet hoe je deze in je interieur kunt verwerken, adviseren wij je graag!

Bereid je goed voor door te bedenken wat je mooi vindt en wat je belangrijk vindt in een keuken. Denk goed na over de werkdriehoek (koelkast, spoelbak en kookplaat), de beschikbare loopruimte en de plaatsing van opbergruimte. 

Maak een plattegrond van de keukenruimte en teken hierin verschillende indelingsopties. Zo visualiseer je de mogelijkheden en kies je straks voor de meest praktische en efficiënte lay-out.

Wij helpen je graag met het technische aspect, maar jouw input is cruciaal. Zo krijgen wij een helder beeld van jouw wensen en kunnen we je optimaal adviseren.

Apparatuur

De keukenapparatuur bepaalt voor een groot deel het kookgemak en plezier. 

Maak een lijst van apparaten die je onmisbaar vindt, zoals een oven, kookplaat, afzuigkap, koelkast en vriezer. 

Bepaal vervolgens het gewenste merk en model. Kijk hierbij niet alleen naar de uitstraling, maar ook naar functionaliteit, energie-efficiëntie en gebruiksgemak. Vergeet ook niet om na te denken over inbouwapparatuur en de benodigde aansluitpunten. 

Ergonomie

Ben jij (meer dan een) hobbychef? Dan heb je waarschijnlijk meer behoefte aan een keuken die jou kan faciliteren op kookgebied. De werkhoogte van het aanrechtblad is hierbij van groot belang. 

Test verschillende hoogtes om te bepalen wat voor jou prettig is. Ook de plaatsing van kastjes en apparaten speelt een rol. Zorg voor voldoende beenruimte en vermijd onnodig bukken of reiken.

Past alles in de ruimte?

Voordat je beslissingen neemt over apparatuur en indeling, is het belangrijk om te beoordelen of alles past in de beschikbare ruimte. Moet de stroom verlegd worden of is extra afzuiging nodig?

Analyseer de huidige staat van de ruimte en bedenk of er verbouwingen nodig zijn om de keuken te plaatsen zoals jij het in gedachten hebt.

Extra’s en details

Maak je droomkeuken compleet met extra’s en details die passen bij jouw stijl en wensen. Denk hierbij aan een kookeiland, speciale verlichting, een praktische afvalsysteem of een gezellige zithoek. Accessoires zoals kookgerei, servies en keukenlinnen dragen bij aan de sfeer en maken jouw keuken helemaal af.

Wij helpen jou! 

Een keukenrenovatie is een complexe klus die vakmanschap en expertise vereist. Onze keukenexperts nemen je stap voor stap mee in het ontwerp, de installatie en de afwerking van jouw droomkeuken. Het realiseren van jouw droomkeuken is onze specialiteit!

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Terug naar de blog