Neem contact op

Deze maand hebben we interieurtrends gespot in Milaan, de bruisende metropool die bekendstaat als het epicentrum van mode en design. Van de beroemde beurzen zoals Salone del Mobile tot de elegante designstudio’s die de stad sieren; overal hebben we een stukje creatieve energie geproefd. Onze reis nam ons onder andere mee door de levendige straten van het Brera Design District. Ook waren we getuige van de onthulling van Gaggenau’s nieuwste innovatie.

Eén ding werd ons glashelder: 2024 belooft een bijzonder jaar te worden voor liefhebbers van interieurdesign. Warmte, moderniteit en karakter vormen de kern van de trends die we waarnemen. Wauw, wat hebben we veel moois gezien! In deze blog nemen we je mee met de trends die we gaan doorvoeren in onze keuken inspiratie studio’s in Malden en Wanssum.

Notenhout en bewerkt staal

Notenhout creëert een interieur dat warm en uitnodigend is. Notenhout, met zijn rijke textuur en natuurlijke schoonheid, brengt een gevoel van geborgenheid en comfort. 

Bewerkt staal daarentegen voegt een industriële touch toe, die zorgt voor een stoere en eigentijdse uitstraling. Samen vormen ze een perfecte balans tussen chique en hedendaags.

Natuurlijk chique met steen en ton-sur-ton

De Milanese keuken staat bekend om zijn verfijnde designs en dit jaar is er een nieuwe trend die perfect aansluit bij deze esthetiek: natuurlijk chique met steen en ton-sur-ton kleuren.

Deze trend combineert de natuurlijke schoonheid van steen met de rustgevende kracht van ton-sur-ton kleuren om een keuken te creëren die zowel stijlvol als ontspannend is. Steen, met zijn unieke texturen en patronen, brengt een gevoel van authenticiteit in de ruimte. Ton-sur-ton kleuren creëren een gevoel van eenheid, waardoor de keuken een serene en uitnodigende sfeer krijgt.

Speelse vormen en strakke lijnen

Speelse vormen, zoals afgeronde hoeken en organische contouren, brengen een gevoel van zachtheid en informaliteit in de ruimte. Hierdoor voelt de keuken meer uitnodigend en gezellig aan. 

Strakke lijnen daarentegen zorgen voor een gevoel van structuur en orde, waardoor de keuken er netjes en georganiseerd uitziet.


Grote vlakken, hoge deuren

Grote vlakken, zoals gladde keukenkasten en ononderbroken werkbladen, zorgen voor een gevoel van rust en ruimtelijkheid. Hierdoor oogt de keuken groter en lichter. Hoge kastdeuren, die tot aan het plafond reiken, zorgen voor extra opbergruimte en creëren een gevoel van verticaliteit, waardoor de keuken er nog imposanter uitziet.


Greeploos en unieke greeplijsten

Greeploze keukenkasten zorgen voor een strakke en minimalistische uitstraling, die perfect past bij een moderne of Scandinavische keuken. De afwezigheid van zichtbare grepen creëert een ononderbroken oppervlak, waardoor de keuken er groter en ruimtelijker uitziet. 

Daarentegen zagen we ook een grote variëteit aan schitterende greeplijsten die niets minder zijn dan een unieke verrijking in veel keukenontwerpen. Denk aan creatief verwerkte handgrepen en diverse vormen.


Spiegels en glas

Spiegels, spiegels, spiegels; we zijn ze veelvuldig tegengekomen in Milaan. De appeal van spiegelend glas in je interieur is dat het in de ruimte omgaat, wat het weer ruimtelijker maakt. Weerspiegeling zie je voornamelijk terug in apparatuur, maar ook in plinten en panelen.

Ook de verwerking van glas in het interieur was onmiskenbaar aanwezig. Van deze trend zijn wij ook grote fans. Glas zorgt wederom voor een gevoel van ruimte en lichtheid.


Rondingen en organische vormen

Deze trend omarmt wederom organische vormen en creëert een warme ambiance. Ronde vormen komen op diverse manieren terug in het keukendesign: van ronde wanden en kookeilanden tot gebogen kasten en afgeronde werkbladen. Het gebruik van hout, met zijn natuurlijke textuur en warme uitstraling, versterkt het gevoel van comfort en rust.Apparaten wegwerken achter kasten en fronten

De keuken van vandaag is meer dan ooit een dynamische ruimte waar koken, eten en samenzijn centraal staan. Schuifbladen in keukeneilanden weerspiegelen deze trend perfect: ze bieden flexibiliteit, functionaliteit en een uniek design. Met één simpele handeling vergroot je het werkblad wanneer extra kookruimte nodig is, of creëer je een extra eethoek voor spontane maaltijden met vrienden en familie. 

Ook worden apparaten weggewerkt achter kasten en fronten, waardoor een opgeruimd en rustgevend geheel ontstaat. In plaats van opvallende apparaten die de aandacht trekken, smelten ovens, vaatwassers, koelkasten, wijnklimaatkasten en andere apparaten naadloos samen met de rest van de keuken.

Bredere apparaten en vooral koelkasten

De keuken evolueert mee met onze behoeften, en dat zien we duidelijk terug in de trend van bredere apparaten, met name koelkasten. In Milaan pronken keukens met imposante koelkasten die een ware blikvanger vormen met hun French door functionaliteit. Denk aan merken als Gaggenau en Sub Zero Wolf.

Kom langs

In onze keuken inspiratie studio’s in Malden en Wanssum vertalen we deze trends die we in Milaan hebben waargenomen. We zijn volop plannen aan het maken voor het implementeren en concretiseren van alle interieurconcepten die ons aanspreken.

We nodigen je van harte uit om onze inspiratie studio’s in Malden en Wanssum te bezoeken, waar onze ervaren keukenadviseurs je graag helpen bij het creëren van jouw droomkeuken.

Ciao, en tot snel!

Terug naar de blog