Neem contact op

Oktober staat ook dit jaar bij ons weer helemaal in het teken van de woonmaand! En zeg nou zelf; wat is er leuker dan het opleuken van je keuken? In oktober woonmaand delen we graag de laatste ontwikkelingen op gebied van high-end wonen en onze voorspellingen voor 2023. Ben je van plan om jouw keuken een make over te geven? Mix en match de nieuwste stijlen en creëer jouw droomkeuken met persoonlijke touch. Wij, als experts in deze branche, brengen je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van keukenstyling!

Natuurlijke materialen blijven koploper

Wanneer we terugkijken naar de keukentrends van 2022, zien we dat we in 2023 enerzijds dezelfde weg blijven volgen. Natuurlijke materialen spelen de hoofdrol. Daarnaast blijven natuurlijke materialen zoals marmer en hout populaire spelers vanwege hun luxe en tegelijkertijd sfeervolle uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een groot kookeiland met marmeren werkblad of een houten kastenwand met greeploze deuren van de vloer tot het plafond. Niet alleen qua materiaal blijven we dicht bij de natuur, ook zien we steeds vaker ronde, organische vormen in ons keukeninterieur. Denk daarbij aan een ronde zithoek en asymmetrische houten eettafel. 

Het buiten gevoel

Ook de corona tijd heeft een voetafdruk achtergelaten op de woonstijl van nu; we hebben zo lang binnen geleefd dat we weer graag naar buiten willen. Juist daarom willen we buiten naar binnen halen. Zo wordt er een ruimtelijk gevoel gecreëerd door spiegelende oppervlakken en felle kleuren worden ingeruild voor natuurlijke aardetinten zoals mosgroen, bruin en beige. Voel je dit helemaal, maar weet je niet hoe je het vorm moet geven in jouw keuken? Wij geven je graag advies.

Beige Scandinavisch

In deze snelle wereld, midden in onze drukke levens, wordt het steeds belangrijker om thuis helemaal tot rust te komen. De Beige Scandinavische stijl sluit naadloos aan op deze behoefte. Scandinavisch interieur staat bekend om ‘less is more’. Kernwoorden: kalm, comfortabel en rustig. Laat de materialen spreken. Kies voor een mooie houtlook in de keuken met een marmer of betonlook werkblad. Hoe puurder, hoe mooier. Niet altijd praktischer.

Deze woonstijl is al langer bekend, maar we zien vernieuwing op gebied van organische vormen. Ook latjes patronen zien we vaker terugkomen. Kortom; Hou het minimalistisch en rustig, maar maak het nét wat anders van door de organische en afgeronde vormen.

Moodboard: inspiratie Scandinavisch, beige, rustig en comfortabel
Strakke moderne droomkeuken
Scandinavische keuken van een klant uit Horst

Duurzame materialen

Welke woonstijl ook je voorkeur heeft, we zijn er allemaal mee bezig; duurzaamheid. Niet alleen kiezen we voor degelijk keukenapparatuur (wat energiezuiniger is en langer meegaat), maar ook voor duurzame materialen zoals FSC en vochtwerend hout. 

Art Deco Chic

Rijke, warme kleuren zoals blauw/groen/goud met donkere warme ondertoon maken een comeback. En hoe! Deze kleuren passen helemaal in de stijl die wij steeds vaker terug zien komen in de keukens van onze klanten: Art Deco Chic. Deze stijl wordt gekenmerkt door luxe materialen in combinatie met duurzaam vintage. In een Art Deco keuken voelt het net alsof je rondloopt in het universum van The Great Gatsby. Metaal, fijne materialen, zwart of goud; wij houden ervan!

Moodboard: inspiratie Art Deco, warme kleuren, luxe materialen

Grepen maken een comeback

Strak en glad? Dat is zo 2021! Grepen aan je keukenkasten fungeren niet enkel meer als praktische toevoeging aan je keuken. Mooie, elegante grepen zijn weer terug van weggeweest. Een stijlvolle greep is tevens de eyecatcher van je keuken! 

Matte keukens

Gespoten, gelakt hout en Fenix keukens; ze hebben één ding gemeen. Ze hebben een mat oppervlak. Matte keukens hebben een warme uitstraling en ook heb je geen last van de reflectie van het licht. Het geeft een chic effect, wat helemaal thuis past in de Art Deco stijl. Fenix keukens hebben daarbij nog een extra voordeel: ze zijn erg onderhoudsvriendelijk dankzij hun zelfherstellende vermogen.

De keukentrends van 2023, wij vinden ze leuk!

Al met al beloven de keukentrends van 2023 veel goeds zonder dat er drastische veranderingen nodig zijn. Wil jij jouw keuken omtoveren tot een droomkeuken maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je graag verder! In de showroom in Wanssum laten we je voornamelijk kennis maken met alle verschillende materialen en opstellingen. Wil je liever een goede indruk van het totaalplaatje van de keuken in combinatie met de vloeren, wandbekleding, meubels haard, etc.? Bezoek dan gerust onze showroom in Malden

Terug naar de blog